RYBÍZOVÉ VÍNO

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / NÁPOJE / 




INGREDIENCE: 1,3 l vylisované šťávy z rybízu, 1,3 l vody, 1 kg cukru, kvasinky a živná sůl pro kvasinky, 3 l láhev od okurek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rybízovou šťávu smícháme s vodou, v níž jsme rozpustili cukr. Přidáme oživlé kvasinky, živnou sůl a naplněnou láhev uzavřeme nejlépe kvasnou rourkou. Necháme 2 měsíce na teple kvasit. Nejdříve víno kvasí bouřlivě, pak se zklidní, a tak dolijeme šťávu. Po 2 měsících víno stočíme, necháme ustát a stočíme znovu. To můžeme ještě několikrát opakovat, až je víno jiskrně čisté. Nakonec je stočíme do lahví, uzavřeme zátkami nebo šroubovými uzávěry a necháme do zimy odležet v chladu a temnu, nejlépe ve sklepě.



RYBÍZOVÉ VÍNO RYBÍZOVÉ VÍNO



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1402 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz